Skip to main content

Typeplaatjes zijn kleine metalen of kunststof plaatjes die essentiële informatie bevatten over een object, machine of product. Ze worden vaak gebruikt voor identificatiedoeleinden en bevatten belangrijke details die nodig zijn voor bijvoorbeeld onderhoud, veiligheid en traceerbaarheid.

De informatie op een typeplaatje kan variëren, maar omvat meestal gegevens zoals het serienummer, modelnummer, productienummer, voltage, vermogen, technische specificaties, certificeringen en bedrijfslogo’s. Deze plaatjes bieden een gestandaardiseerde en duurzame manier om cruciale informatie weer te geven op een object of machine.

Typeplaatjes worden gebruikt in industriële sectoren, waaronder machinebouw, elektronica, automotive en scheepsbouw. Ze kunnen worden bevestigd aan machines, apparaten, elektrische panelen, voertuigen of andere objecten waar identificatie en informatie van belang zijn.

Vanwege duurzaamheid worden typeplaatjes vaak vervaardigd uit materialen zoals aluminium, roestvrij staal of kunststof met een slijtvaste coating. Hierdoor zijn ze bestand tegen omgevingsfactoren zoals hitte, vochtigheid, chemicaliën en UV-straling, wat essentieel is voor levensduur en leesbaarheid.

Vraag een offerte aan en ontdek hoe onze typeplaatjes bijdragen aan een veilige en efficiënte werkomgeving.

Wanneer u voor beide kiest dan ontvangt u een offerte voor zeefdruk en print.