Skip to main content

Historie Mazon Screen

Een stukje geschiedenis

Mazon Screen bv is een werkmaatschappij binnen de holding Mazon International BV en heeft twee werkmaatschappijen, Mazon BV (voertuigmarkering) en Mazon Screen BV. Mazon Screen is toonaangevend als Limburgs grootste zeefdrukkerij! Leading in zeefdruk én print, een unieke combinatie die het mogelijk maakt onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen en waarmee we ons bovendien onderscheiden van onze collega’s.

Terug naar 1966

De historie van het bedrijf voert ons terug naar 1966. Mazon BV start met een autoshop/benzinestation en exploiteert de parkeergarage gevestigd onder het dan kersverse winkelcentrum ‘Het Loon’ in Heerlen. Met sinds 1970 een tweede vestiging in Sittard ontwikkelen de autoshops zich tot grossiersbedrijven in automaterialen. In 1979, wanneer de blauwe kentekenplaten vervangen worden door de gele retro-reflecterende platen, besluit Mazon te starten met de eigen productie van halffabrikaat (blanco) kentekenplaten en achterzijde markeringen. Het service-station, de autowasstraat en de parkeergarage zijn inmiddels afgestoten. Alle nieuwe producten worden gefabriceerd in Sittard en het assortiment groeit snel verder uit met markeringsborden voor langzaam rijdend verkeer, borden en etiketten voor gevaarlijke stoffen en signalisatie.

Mazon in Sittard

Hoewel Mazon BV in Sittard al beschikte over een eigen zeefdrukafdeling, werd steeds meer zeefdrukwerk voor de voertuigmarkeringen en signalisatie uitbesteed bij Zeefdruk Ger Dohmen in Kerkrade. Mazon BV werd daar zo’n grote klant, dat in 1989 besloten werd het zeefdrukbedrijf over te nemen.
Onder de naam Mazon Screen BV werd de nieuw verworven zeefdrukkerij naast Mazon BV een zusteronderneming in de toenmalige Mazon Holding BV. Sindsdien maakt Mazon Screen BV een gestage, constante groei door en kan de drukkerij zich beroepen op een gevestigde reputatie in branche en regio.
De locaties in Sittard en Kerkrade blijken al snel te krap en beide ondernemingen hebben dringend behoefte aan ruimere huisvesting. In 1993 wordt gestart met de bouw van een nieuw en gezamenlijk bedrijfspand in Heerlen aan de Roderweg. De nieuwbouw biedt grote organisatorische en logistieke voordelen, intern maar vooral ook extern. De bewust gekozen locatie direct aan de autosnelweg dient als optimale uitvalsbasis naar de rest van Limburg-Nederland-Europa

Mazon Screen BV. 1998

In 1998 verhuist Mazon Screen BV van de inpandige 850 m² metende drukkerij naar een nieuwe aanbouw van ruim 1.800 m². Er is tegelijk verder geïnvesteerd in nieuwe productiemiddelen die efficiëntie, output en milieuvriendelijkheid sterk bevorderen. Tussen 2000 en 2015 wordt het machinepark nog verder uitgebreid in zowel capaciteit en diversiteit. Mazon Screen is daardoor naast de zeefdruk specialist tevens een volwaardig partner geworden op digitaal drukgebied en beletteringen.