Stickers

Het drukken van stickers, of zelfklevende etiketten, is één van onze specialiteiten. Mazon Screen produceert stickers in alle soorten en maten, specifiek voor uw toepassing. Of dit nu een puur promotionele of een technisch hoogstaande kwaliteit moet zijn, wij produceren alles op maat en afgestemd op het uiteindelijke gebruik.

Enkele mogelijkheden zijn afneembare stickers, permanente stickers, high tack, transparante stickers, fluorescerend stickers, reflecterende stickers, magneetstickers en ultra destructible stickers (zie materialen voor meer uitleg).
Ook domingstickers behoren tot de mogelijkheden. Door het aanbrengen van een speciale coating oftewel doming krijgen de stickers een fraai 3D effect en een exclusieve uitstraling.

DRUKTECHNIEK

Bij Mazon Screen kunt u overeenkomstig uw wensen en specificaties uw stickers laten zeefdrukken of printen.
Dit is onder andere afhankelijk van een aantal factoren.
- Wilt u enkelzijdig of dubbelzijdig leesbare stickers? (bij dubbelzijdig leesbaar drukken wordt in de meeste gevallen gekozen voor zeefdrukken).
- Is het een promotionele toepassing of een permanente toepassing? (zeefdruk is duurzamer dan print).
- Is de sticker voor buiten of binnen? (zeefdruk is weersbestendiger dan print).
- Om welke oplage gaat het? (bij zeer lage oplages wordt in de meeste gevallen gekozen voor printen).

Naast deze factoren kan ook de gewenste kleur de druktechniek beïnvloeden.
- Zeefdruk is in elke gewenste PMS kleur te drukken.
- Met (vlakbed)printen zijn de kleuren uit full colour opgebouwd (tevens foto print), sommige PMS kleuren zijn hier dus niet haalbaar.

Wij adviseren u graag bij het aanvragen van uw (vrijblijvende) offerte.

MATERIALEN

We hebben promotionele en industriële vinylsoorten in ons assortiment. Het verschil hierin zit onder andere in de levensduur oftewel houdbaarheid.
In 80-85% van de voorkomende toepassingen volstaat onze standaard vinyl voor uw toepassing. Ook kunt u kiezen tussen een matte of glanzende vinyl, wij gebruiken glanzend in 95% van de gevallen.

Een aantal mogelijkheden gekeken naar toepassing, lijmlaag en kleefkracht hebben we hier beneden voor u opgesomd.

Betekenis Toepassing
Afneembaar 'Ultra removable' met beschadings-vrije afneembaarheid. Als ’point of sale’ toepassing in winkel of showroom (denk aan elektronische apparatuur, witgoed, auto’s etc.) en ten behoeve van makelaarsborden (VERKOCHT-stickers).
Permanent Stickers met een permanente belijming, tevens te gebruiken voor langdurige toepassingen. Gemakkelijker te verwijderen binnen een tijdslimiet van ca. 2 jaar. We gebruiken deze toepassing als standaard vinyl.
High Tack Voor een betere hechting onder diverse (ongunstige) omstandigheden. Hechtende op verschillende soorten kunststof, polypropyleen, polyethyleen en andere oppervlakken waar andere stickers moeilijk op hechten.
Transparant Ondergrond blijft hierbij zichtbaar. Vaak gebruikt als raamsticker (buitenzijde ruit) maar ook in spiegelbeeld (binnenzijde ruit) waarbij de sticker vanaf de buitenzijde leesbaar is. Ook een 2-zijdig leesbare
raamsticker is mogelijk.
Fluorescerend Stickers met een extra attentiewaarde. Ten behoeve van het extra laten opvallen van uw sticker of reclame.
Reflecterend Deze stickers vallen op dag én nacht. Dit kan zijn voor de verkeersveiligheid maar bijvoorbeeld ook voor het extra laten opvallen van uw reclame.
Magneetstickers Magnetische stickers hechten op metaal. Vaak toegepast voor afneembare en terugplaatsbare autoreclame of educatieve toepassingen.
Ultra destructible Combineert een zeer hoge kleefkracht met een geringe weerstand tegen scheuren. Niet onbeschadigd te verwijderen, brokkelt af. Denk hierbij aan stickers op machines en apparaten of verzegelings- en garantiestickers.

Bij de echt moeilijke kleefoplossingen hebben we tevens diverse mogelijkheden die voor uw toepassing geschikt worden geacht, deze kunt u eventueel testen.
Monsters op aanvraag.

AFWERKING

De sticker wordt aan de hand van de vorm en afmeting gesneden, gestanst of geplot. Ook kunnen we uw sticker voorzien van een rugslit of andere afwerking naar keuze.

Als de sticker geprint wordt dan is laminaat een optie als extra beschermlaag welke tevens zorgt voor een extra lange levensduur. Er kan gekozen worden uit een mat of glans laminaat, deze laatste afwerking is het meest gebruikt.
Bij gezeefdrukte stickers wordt een extra beschermende vernislaag gebruikt om een egale glans of matheid te geven over de hele sticker.

AANLEVERSPECIFICATIES

ZEEFDRUK

Bestanden opmaken in Adobe Illustrator (.ai of .eps) met zogeheten vector lijn-bestanden.
Lettertypes van teksten altijd omzetten naar Lettercontouren (voor Apple/Illustrator gebruikers), lijnen en krommen (voor Windows/PC gebruikers), of alle lettertypes bijleveren.
Coated PMS kleuren toepassen (Pantone Solid Coated).
Full colour zeefdruk aanleveren in CMYK.
Aanleveren via mail, externe server (bv via WeTransfer.com) of per drager (USB).
Altijd een voorbeeld als afdruk of lage resolutie .pdf of .jpg bijleveren.
Let op! Verkeerd aangeleverd werkmateriaal kan de levertijd en/of eindresultaat beïnvloeden.

PRINT

Als pixelbestand uit Adobe Photoshop of Adobe Illustrator (.eps, .psd, .tiff of .jpg).
Optimale resolutie minimaal 300 dpi op ware grootte.
Aanleveren via mail, externe server (bv via WeTransfer.com) of per drager (USB).
Altijd een voorbeeld als afdruk of lage resolutie .pdf of .jpg bijleveren.

VOORBEELDEN

Mazon Screen

Mazon Screen

Mazon Screen

Of zoekt u misschien...

Belettering

Mazon Screen Belettering

Stickers

Mazon Screen Stickers

Industrieel drukwerk

Mazon Screen Industrieel drukwerk

Goed om te weten!

De voordelen van een gezeefdrukte sticker!

Vinyl stickers gedrukt in zeefdruk zijn weerbestendig, kleurecht en krasvast, vaak in tegenstelling tot print.
Lees verder

Afneembare sticker

Een afneembare sticker heeft na 3 maanden dezelfde hechting als een standaard sticker. Afneembaar is dus maar tijdelijk!

Plakinstructies sticker

Een vlakke en gladde ondergrond garandeert de beste hechting. Op gestructuurde of ruwe ondergronden is er minder contactoppervlak en dus duidelijk minder hechting
Lees verder

De sticker, folie of vinyl plakt niet of laat los?

Vragen die u kunt stellen om uw probleem om te lossen,
1. Hoe is de ondergrond schoongemaakt? (goed ontvet, stofvrij, droog, speciale waslaag)
Lees verder

Full colour drukwerk of drukwerk in PMS kleuren, wat zijn de voorwaarden?

De vier kleuren van full colour drukwerk zijn cyaan, magenta, geel en zwart en door deze in verschillende verhoudingen te mengen kan iedere kleur benaderd worden.
Lees verder

Wat is schoon snijden?

In een grafisch productiebedrijf of een drukkerij worden producten vaak op een groter formaat dan het formaat van een eindproduct gedrukt.
Lees verder

Hoe het te bedrukken beeld aflopend bedrukken?

De afbeelding moet tot aan de rand van het eindformaat lopen. Om dit te realiseren laat men een foto, afbeelding of illustratie
Lees verder