Mazon Screen, 101 toepassingen 1 specialist!

Mazon Screen is toonaangevend als Limburgs grootste zeefdrukkerij! Leading in zeefdruk én print, een unieke combinatie die het mogelijk maakt onze klanten zo goed mogelijk te kunnen bedienen en waarmee we ons bovendien onderscheiden van onze collega's.

filmstrip-single.pngVanuit brede, actuele kennis en ruim 50 jaar ervaring wil Mazon Screen u gericht adviseren over de vele mogelijkheden op het gebied van materiaal, printtechniek, afwerking en montage. Bovendien kunnen we door de veelheid aan mogelijkheden qua productie en materiaalkeuze verschillende alternatieven bieden, altijd de juiste oplossing, passende binnen uw budget. Met andere woorden 101 toepassingen en 1 specialist!

Dagelijks wordt door een toegewijde team van gespecialiseerde medewerkers een grote diversiteit aan zeefdruk- en printproducten vervaardigd. Zij dragen met enthousiasme zorg voor het totale bedrijfsproces van adviesstadium tot en met levering.
Tot de belangrijkste afnemers behoren industrie, grote ondernemingen, reclamebureaus, signmakers, offset- en digitale drukkers.

STUKJE GESCHIEDENIS

Mazon Screen bv is een werkmaatschappij binnen de holding Mazon International BV en heeft twee werkmaatschappijen, Mazon BV (voertuigmarkering) en Mazon Screen BV.

De historie van het bedrijf voert ons terug naar 1966. Mazon BV start met een autoshop/benzinestation en exploiteert de parkeergarage gevestigd onder het dan kersverse winkelcentrum ‘Het Loon’ in Heerlen. Met sinds 1970 een tweede vestiging in Sittard ontwikkelen de autoshops zich tot grossiersbedrijven in automaterialen. In 1979, wanneer de blauwe kentekenplaten vervangen worden door de gele retro-reflecterende platen, besluit Mazon te starten met de eigen productie van halffabrikaat (blanco) kentekenplaten en achterzijde markeringen. Het service-station, de autowasstraat en de parkeergarage zijn inmiddels afgestoten. Alle nieuwe producten worden gefabriceerd in Sittard en het assortiment groeit snel verder uit met markeringsborden voor langzaam rijdend verkeer, borden en etiketten voor gevaarlijke stoffen en signalisatie.

Het_Loon.jpegGer_Dohmen.JPGHistorie Gasthuisgraaf.jpeg

Hoewel Mazon BV in Sittard al beschikte over een eigen zeefdrukafdeling, werd steeds meer zeefdrukwerk voor de voertuigmarkeringen en signalisatie uitbesteed bij Zeefdruk Ger Dohmen in Kerkrade. Mazon BV werd daar zo’n grote klant, dat in 1989 besloten werd het zeefdrukbedrijf over te nemen.
Onder de naam Mazon Screen BV werd de nieuw verworven zeefdrukkerij naast Mazon BV een zusteronderneming in de toenmalige Mazon Holding BV. Sindsdien maakt Mazon Screen BV een gestage, constante groei door en kan de drukkerij zich beroepen op een gevestigde reputatie in branche en regio.
De locaties in Sittard en Kerkrade blijken al snel te krap en beide ondernemingen hebben dringend behoefte aan ruimere huisvesting. In 1993 wordt gestart met de bouw van een nieuw en gezamenlijk bedrijfspand in Heerlen aan de Roderweg. De nieuwbouw biedt grote organisatorische en logistieke voordelen, intern maar vooral ook extern. De bewust gekozen locatie direct aan de autosnelweg dient als optimale uitvalsbasis naar de rest van Limburg-Nederland-Europa

Luchtfoto Pand.jpgOver Mazon Pand Mazon Screen.jpgPand nieuw site.jpg

In 1998 verhuist Mazon Screen BV van de inpandige 850 m² metende drukkerij naar een nieuwe aanbouw van ruim 1.800 m². Er is tegelijk verder geïnvesteerd in nieuwe productiemiddelen die efficiëntie, output en milieuvriendelijkheid sterk bevorderen. Tussen 2000 en 2015 wordt het machinepark nog verder uitgebreid in zowel capaciteit en diversiteit. Mazon Screen is daardoor naast de zeefdruk specialist tevens een volwaardig partner geworden op digitaal drukgebied en beletteringen.


TROTSE SPONSOR VAN

parkcitylive-logo.jpg raboronde.png hond kan de was doen.pngsurfkids.pngwinkbulle.jpg depyler.png

Sponsor de Goodwill Days en help zieke kinderen!

Goed om te weten!

Graag stel ik, Tamara Robroek, me aan u voor!

Mijn naam is Tamara Robroek en ik werk sinds begin januari als accountmanager bij Mazon Screen. Daarom stel ik mezelf graag aan u voor!
Lees verder

Covid-19 producten


Lees verder

Hygiënescherm met luik


Lees verder

Opvallende stickers


Lees verder