ONZE EXPERTISE

Stickers, (reclame)borden, foto print, belettering en posters, we doen en kunnen het allemaal. Onze roots en core business ligt echter nog steeds bij de traditionele zeefdruk en ook daar zijn we trots op.

WAT IS ZEEFDRUK?

zeef·druk (de ~ (m.))
  1. het drukken met behulp van een op kunststof gaas aangebracht sjabloon
  2. een met zeefdruk vervaardigd drukwerk
zeef·druk·ken (ov.ww., ook abs)
  1. in zeefdruk vervaardigen of bedrukken

De definitie van Van Dale is bondig en uiteraard correct. We lichten het toch nog even verder toe, een 'zeef' is een aluminium profielraam waarop een gaas zéér strak is opgespannen. Op dat gaas wordt een lichtgevoelige emulsie aangebracht. Door de emulsie in het gaas aan een sterk UV licht bloot te stellen, hardt de emulsie uit. Wanneer er tussen de UV lichtbron en het ingefilmde gaas in een vacuüm een leesbaar positieve film wordt gepositioneerd, blijft op de plaatsen waar er beeld op de film staat, de emulsie onbelicht. Na het uitspoelen van deze onbelicht gebleven emulsie ontstaat er in de zeef een sjabloon. Het sjabloon kan een willekeurige lijnvorm zijn, eventueel een tekst, maar kan ook uit een raster bestaan. Een afdruk kan worden gemaakt wanneer inkt met een rubberen strip (rakel), door de openingen in het sjabloon door het gaas gedrukt wordt.

Voor elke kleur is een nieuw sjabloon en dus een nieuwe drukgang nodig. Het aantal kleuren dat gedrukt kan worden is onbeperkt. De fijnheid van het gaas in combinatie met de dikte van de laag emulsie beïnvloeden de dikte van de aangebrachte inktlaag. Variatie in deze laagdikte is wenselijk of noodzakelijk om bepaalde effecten of resultaten te kunnen bereiken.

Het eenvoudige basisprincipe van de zeefdruktechniek blijkt in praktijk moeilijk beheersbaar. De enorme hoeveelheid aan verschillende parameters waaraan het proces van ontwerp tot eindproduct onderhevig is maakt dat het zeefdrukproces op echt vakmanschap gestoeld is. Brede praktijkervaring is daarbij onontbeerlijk en de bepalende succesfactor.

Wij kunnen u met trots melden dat wij alle factoren voor succesvol zeefdrukken in huis hebben en dat wij deze met grootste zorg koesteren. Uw zeefdrukwerk is daarom bij Mazon Screen bv in de beste handen!

WAAROM ZEEFDRUK?

De zeefdruktechniek biedt unieke mogelijkheden en drukwerkoplossingen. Het is met zeefdruk mogelijk om de meest uiteenlopende ondergronden te bedrukken. Buiten de vrijheid in materiaalkeuze (papier, karton, kunststof, metaal, hout, weefsels, keramiek of glas) is ook de dikte van het te bedrukken materiaal variabel. Een velletje papier of een 20 mm dikke kunststof plaat, het is allemaal middels zeefdruk te bedrukken.
Zeefdrukinkten kunnen extra dekkend en kleurecht zijn. De inkten zijn watervast en dus geschikt voor buitengebruik. Denk aan toepassingen als stickers, reclameborden en driehoeksbord-affiches. Uiteraard vereist elke toepassing wel zijn specifieke substraat en inkt om het gewenste eindresultaat te bereiken. Onze expertise hierin bieden wij u door gepast advies op maat te geven. Elke order is uniek en wordt als zodanig behandeld.
In zeefdruk kunnen zeer grote formaten worden bedrukt. Ruim voldoende om aan 99% van de zeefdrukwensen te kunnen voldoen.

Goed om te weten!

Covid-19 producten


Lees verder

Hygiënescherm met luik


Lees verder

Opvallende stickers


Lees verder